miércoles, 6 de marzo de 2019

INTRODUCCIÓ

Aquest any l'escola ha decidit iniciar un treball de síntesi solidari amb l'ajuda de l'entitat Càrites, Escoles amb cor. Aquest projecte consistirà a crear jocs, adaptats, per ajudar a la gent gran a exercitar la memòria, la psicomotrocitat, etc. i compartir una bona estona.

Com ja sabeu, les persones, a mesura que ens anem fent grans, envellim. Durant el procés d’envelliment, els diferents sistemes del cos humà van canviant. Aquests canvis poden dur-se a terme en::
  • El sistema nerviós: la vista i l'oïda, la rapidesa per interpretar i processar la informació, la memòria... disminueixen amb l'edat.
  • El sistema locomotor: els ossos van perdent la seva consistència, per tant, es redueix la mobilitat. 
Així doncs, per crear els jocs, caldrà tenir molt present les dificultats que poden experimentar els avis durant la vellesa. 

Després d'acabar aquest projecte, lliurarem els jocs als responsables de Càrites, que els destinaran a dos projectes diferents:
  • Tallers: s'organitzen al llarg de l'any tallers en què els avis comparteixen vivències i gaudeixen d'activitats lúdiques que els permet desconnectar l'àmbit quotidià.
  • Vacances d'estiu (colònies): Durant dues setmanes, la gent gran, en situació de vulnerabilitat, pot gaudir d’uns dies de vacances fora de la seva ciutat.




No hay comentarios:

Publicar un comentario